TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

ARTIK acollida preadopció

Avís ajuntament gos trobat zona Finca de Deu de Sant Andreu Salou el 4 de Gener de 2017, sense microxip.

Arriba en no gaires bones condicions, en la revisió veterinària es detecten els coixinets malament s'inicia tractament, se li realitzen les analítiques corresponents serologies hemograma, és positiu en leishmania test leishmania Artik.1 i s'inicia el seu tractament amb Glucantine i Aluporinol. Es vacuna i desparasita tant internament com externament. Es realitzen els controls de leishmania prescrits test leishmania Artik 2 i es continua amb el tractament de Glucantine i Aluporinol. Es revacuna i desparasita de nou. Es realitzen els controls de leishmania test leishmania Artik.3 i es continua amb el tractament Glucantine i Aluporinol. Es realitza el següent control de leishmania test leishmania Artik.4 es continua amb el tractament prescrit. S'observa femta líquida s'inicia tractament i obté l'alta un cop finalitzat. Es realitza el segúent control de la leishmania  test leishmania Artik.5  es continua amb el tractament prescrit Aluporinol. El segúent control test teishmania Artik.6 i es continua amb el tractament. Es revacuna i desprasita de nou. Es realitza un nou control de leishmania i control ronyó test leishmania Artik.7  i es realitza el tractament prescrit. S'observa femta líquida de nou i es realitza tractament prescrit i obté l'alta un dies després.

 

No sabem quin és el passat de l'Artik. Al principi era prácticament impossible acostar-se i cada vegada que volies tocar-lo ajupía el cap, apartava la mirada i volia estar el més lluny possible. Com sempre, amb una mica de paciència dels cuidadors i els voluntaris l'Artik comença a ser un gos més sociable. Probablement no havia sortit a passejar mai, no sabia el que era l'arnés i la corretja però ara ja sap què vol dir i li encanta sortir a passejar. Va olorant i mirant tot al seu voltant, i els sorolls forts i els ensurts encara el fan voler fugir. Quan t'agafa confiança l'Artik és un gos extraodinari.Tot i això és un gos que sempre sembla que tingui un somriure a la cara!

És increible poder anar visquent el procés de veure com aquest petit des de no voler ni sortir de la caseta fins ara que li encanten els passejos pel camp. Encara queda feina per fer amb ell, però aquest procés va donant els seus fruits, i els sorolls forts ja no l'espanten tant, va miloorant cada dia. Animeu-vos a formar part de canviar la vida a gossos com l'Artik. Ell espera el sense perdre l'esperança la seva mitja taronja, vols ser tú? Vine un dia a conèixe'l, t'enamorarà!!

 

IMG 1387  IMG 1399

IMG 1444  IMG 1446

IMG 1775  IMG 1776

981125e90f4c376a9817b509ba3427bc M

DSC00376     DSC00350

DSC00369     DSC00370

DSC01329     DSC01333

DSC01344     DSC01346

DSC01351     DSC01357

 

 

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Mitjà
  • Sexe: Mascle
  • Edat: Adult
  • Urgència: Alta
  • Nom: 12 anys aprox.
More in this category: « Mac ESTASKI »

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE