TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.

ADOPCIÓ GOS (*)

MASCLE
 
 -XIP + VACUNA DONATIU 60EUROS
-CANVI DE NOM + VACUNA DONATIU 40 EUROS
 -XIP + VACUNA + CASTRACIÓ DONATIU 150EUROS
FEMELLA  
 -XIP o CANVI DE NOM + VACUNA + ESTERILIZACIÓ DONATIU 180EUROS
 SI ES VOL:  
 -REALITZAR EL TEST DE LESMÀNIA DONATIU   20EUROS
 -OBTENIR EL PASSAPORT DONATIU   10EUROS

ADOPCIÓ GAT (*)

MASCLE
 
 -XIP + VACUNA DONATIU   40EUROS
-XIP + VACUNES + TEST FIV+LEFV DONATIU   50EUROS
 -XIP + VACUNA + CASTRACIÓ DONATIU   80EUROS
-XIP + VACUNES + TEST FIV+LEFV CASTRACIÓ DONATIU 100EUROS
FEMELLA  
 -XIP + VACUNA + ESTERILIZACIÓ DONATIU 140EUROS
 -XIP + VACUNA +TEST FIV+ ESTERILIZACIÓ DONATIU 145EUROS
 

adoptar4
(*) les taxes poden variar ja que els actes que impliquen despeses de material i serveis veterinàris estàn subjectes a les modificacions de l’ IVA, en constant 
revisió i modificació.


Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

GREY ADOPTADA

Particular troba al jardí de casa seva.. zona carrer Vilatenim de Figueres el dia 21 de Setembre de 2017, sense microxip. 

En la revisió veterinària es troba dins la normalitat, es vacuna i desparasita, tant internament com externament. S'observa femta pastosa en la revisió veterinària prescriu tractament. En la següent revisió té l'alta del tractament, es revacuna i desparasita de nou. S'observen descamacions al cos i granets, es realitza proba de diagnostic test de leishmania i s'inicia tractament  test leishmania Grey.1  amb resultat negatiu. Un cop acabat el tractament ha millorat. Es revisa glàndula Harder, no esta fora però s'inicia tractament prescrit. Al segúent control no ha millorat ia ra sí que la té fora, s'haurà d'operar, es realitza cirugia extracció glàndula Harder. S'observa líquid a la gàbia amb mal aspecte, es trasllada a la clínica veterinària per a la seva evaluació, es realitza hemograma, rx abdomen i serologies i es diagnostica Piometra oberta, es realitza cirurgia d'urgència OHT-Piometra. Es realitza tractament prescrit i un cop acabat té l'alta. A l'any es revacuna i desparasita de nou, i es detecta buff cardíac molt lleu sense tractament. En el segúent control es detecta falta de pèl al llom, es realitza raspat amb resultat negatiu, es ralitza analítica general, tiroides i leishmania de nou analitica Grey.2  amb resultat de Tiroides Total T4 Total baix i THS (tirotropina) normal, es realitza tractament prescrit per Tiroides.

Aquesta preciositat, d'un ull de color blau cel i l'altre marró tardor, és la Grey una gosseta de tamany mitjà d'aproximadament 3 any. És una gosseta simpàtica i carinyosa amb les persones, és atenta i també juganera. Amb els companys canins es porta bé. Al pati d'esbarjo li agrada jugar i correr amb les joguines, i quan surt de passeig amb els voluntaris es porta molt bé i li agrada molt passejar. La Grey busca una nova familia que no l'abandoni més, i que la cuidi i estimi per sempre. Vols ser tú? vine un dia a conexiela, per a la seva adopció es requereix l'obtenció de la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses, un tràmit més però res de complicat.

 

IMG 5406    IMG 5430

IMG 5450    IMG 5427

IMG 5424    IMG 5434

grey  grey2

grey1

 

11 de Gener de 2020   La Grey ha enamorat aquesta familia figuerenca que l'acull en preadopció per veure com s'adapta a casa, conèixer-la una mica més... tot i tenir Tiroides i tractament de per vida la familia acollidora ho accepta i estan encantats amb ella i volen ajudar-la. Desitgem que tot vagi bé i aviat ens confirmin la seva adopció!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


                 

 

 

 

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Mitjà
  • Sexe: Femella
  • Edat: Cadell
  • Urgència: Alta
  • Nom: 3 - 3'5 anys aprox.
More in this category: « Siami NESTEA »

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Ruta