TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.

ADOPCIÓ GOS (*)

MASCLE
 
 -XIP + VACUNA DONATIU 60EUROS
-CANVI DE NOM + VACUNA DONATIU 40 EUROS
 -XIP + VACUNA + CASTRACIÓ DONATIU 150EUROS
FEMELLA  
 -XIP o CANVI DE NOM + VACUNA + ESTERILIZACIÓ DONATIU 180EUROS
 SI ES VOL:  
 -REALITZAR EL TEST DE LESMÀNIA DONATIU   20EUROS
 -OBTENIR EL PASSAPORT DONATIU   10EUROS

ADOPCIÓ GAT (*)

MASCLE
 
 -XIP + VACUNA DONATIU   40EUROS
-XIP + VACUNES + TEST FIV+LEFV DONATIU   50EUROS
 -XIP + VACUNA + CASTRACIÓ DONATIU   80EUROS
-XIP + VACUNES + TEST FIV+LEFV CASTRACIÓ DONATIU 100EUROS
FEMELLA  
 -XIP + VACUNA + ESTERILIZACIÓ DONATIU 140EUROS
 -XIP + VACUNA +TEST FIV+ ESTERILIZACIÓ DONATIU 145EUROS
 

adoptar4
(*) les taxes poden variar ja que els actes que impliquen despeses de material i serveis veterinàris estàn subjectes a les modificacions de l’ IVA, en constant 
revisió i modificació.


Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

WINI-MIA ADOPTADA

Avís recollida gossa trobada a la Casa de colonies Els Estanys fa un mes de Capmany, recollida el dia 6 d'Octubre de 2017, amb microxip francès, s'estant realitzant les gestions de localització dels propietaris. 

La carta de requeriment rescat enviada ens ha sigut tornada però segons ens explica un contacte francès els propietaris de la Mia no la volen perquè diuen que no es porta bé amb la seva altra gossa.... aquí a la protectora ella conviu amb un mascle i una femella i no hem observat cap problema amb la femella.

En la revisió veterinària es troba dins la normalitat, es vacuna i desparasita. Es detecten secrecions vaginals i es trasllada a la clínica per a la seva evaluació, es detecta vaginitis i es realitza la esterilització, s'inicia el tractament prescrit. En la següent revisió té l' alta del tractament però es detecta lleugera dermatitis, s'inicia tractament. En la revisió té l' alta, es revacuna i desparasita de nou, tant internament com externament.

Aquesta preciosa gosseta color cendra és la Mia, té aproximadament un any i mig, i és de tamany gran. La Mia quan va arribar es mostrava una mica reservada i tímida amb les persones però mica en mica ha anat agafant confiança amb l'ésser humà, i quan hi ha confiança és mostra atenta i carinyosa. Alhora d'anar al pati d'esbarjo costa força ja que veiem que no sap anar amb corretja , li costa molt caminar amb la corretja però un cop al pati passeja tranquilament al seu aire, està pendent de tot i es força juganera. Als passejos amb les voluntàries fora la instal.lació continua igual de complicat el tema de la corretja i li fan molta por els sorolls, i cada vegada que passa gent desconeguda aprop seu es para de cop, això sí, un cop arribat al camp està molt contenta. Li costa molt caminar seguit amb la corretja però creiem que poc a poc això es solventarà. Ara la Mia busca una familia que tingui una mica de temps i paciència per entendre la seva desconfiança, i amb qui trobar-se segura i estimada, i poder tornar agafar confiança. Vols ser tú qui li regali una segona oportunitat aquesta bonica angeleta? Vine un dia a conèixela.

 

IMG 6048    IMG 6063

IMG 5301    IMG 5326

IMG 6065    IMG 6081

IMG 6070    IMG 6078

Es realitza analítica sanguínia i es detecta positiu en Leishmania i Erlichia, s'inicia tractament per Leishmania amb Glucantine i Aluporinol, i tractament per Erlichia.

La familia interessada en adoptar-la que l'havia reservat , la des-reserva ja que està en tractament per malaltia leishmania. Ara desitgem que la Wini trobi de nou una familia que s'enamori d'ella , tot i tenir aquesta enfermetat. El dia 18 de Gener acaba el tractament per la erlichia, en breu es realitzara un control.

Avuí, 20 de Gener de 2018, la Mia és acollida en acollida Difusió per una familia barcelonesa, la interacció tant amb ells com amb la seva gosseta ha sigut molt bona i han decidit acollir-la. Continuaràn amb el tractament prescrit pels veterinaris de la protectora i amb la medicació proporcionada, i faran els controls necessaris amb el nostre equip de veterinaris. Desitgem que l'adaptació a casa sigui molt bona i que ben aviat, entre tots, trobem la familia definitiva que la Mia està esperant.

DSC05068

LA MIA AMB LA FAMILIA ACOLLIDORA BARCELONESA!

La familia d'acollida ens explica que la Mia s'ha adaptat molt be i es super sociable amb tots els gossos del barri

IMG 20180120 193105 085     IMG-20180122-WA0000     IMG-20180122-WA0016

 

Avuí, 23 de Març de 2018, la Mia viatja cap Alemania on l'espera amb moltíssima il.lusió la seva nova familia, els desitgem tota la felicitat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


                 

 

 

 

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Ruta