TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

YEICO ADOPTAT

Avís Ajuntament gos trobat zona davant porta ajuntament de Llers el 19 de Novembre de 2018. Sense microxip. 

En la revisió veterinaria es troba dins de la normalitat, es vacuna i es desparasita tant internament com externament. En la seguent revisió es revacuna i desparasita de nou.

En Yeico és un jovenet d'uns 2 anyets aproximadament de mida mitjana. En Yeico és un gos desconfiat i insegur amb la gent. En Yeico no es deixa agafar quan està dins de la gabia i quan es pot no vol caminar, sembla ser que no sap anar amb corretja  i s'exalta amb qualsevol moviment i soroll, estem treballant amb ell perque així comenci a confiar amb l'èsser humà, i poder gaudir d'un bon pàsseig i l'estima dels humans amb tota confiança. A dia d'avuí, en Yeico ha millorat moltíssim, ha agafat confiança amb les persones i es deixa posar collar i corretja per anar a fer un passeig, camina tranquilament però encara hi ha coses que li fan una mica de por, però poc a poc comença també agafar confiança amb tot el que l'envolta. Ara en Yeico està buscant una familia que l'adopti i que li doni molt d'amor, que tingui una mica de paciència al principi i que li doni temps per a que els pugui conèixer. Vols ser tú la seva nova familia que li doni una segona oportunitat? Vine un dia a conèixe'l, t'encantarà!


yeico1

 

11/10/2019   Després de varies visites i passejos en Yeico ha enamorat aquesta familia figuerenca que l'acull en preadopció per veure com s'adapta a casa i a la familia... ja els hem explicat la situació particular d'en Yeico i que possiblement l'adaptació sigui llarga... però els desitgem el millor i que tot vagi bé, i aviat ens confirmin la seva adopció!

Ens acaba de trucar la familia acollidora que en Yeico s'ha escapat per la zona de la Guarderia Els Pins ara al migdia.. si el veieu siusplau aviseu el telèfon de la familia acollidora és 625401641 Daniel. En Yeico és un gosset espantadís i costa de deixar-se agafar. Gràcies ! Yeico localitzat l'endemà!!

29 d'Octubre de 2019  La familia acollidora ha formalitzat l'adopció d'en lleó, abans Yeico, els desitgem tota la felicitat!

DSC09889

 

 

 

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.