TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

PIRATA reservat

Avís Policia Local gos trobat lligat zona carrer Ramon Reig de Figueres el 30 de Gener del 2019 . Sense microxip.

En la revisió veterinaria es troba dins de la normalitat, es vacuna i desparasita tant internament com externament. En la següent revisió es troba bé, es revacuna i desparasita de nou. Castració.

Aquest bonic cadellet és en Pirata, un encreuament d'american staffordshire de tamany mitja i aproximadament naix. 30/01/2018 . En Pirata és un gos carinyós i simpàtic amb les persones, amb els companys canins no està testat, de moment conviu sol al tancat. És de caràcter una mica nerviós, i és molt actiu, creiem que és degut a la seva jove edat de cadell, però és un gos extraordinari, qualsevol qui el coneix s'enamora des del primer instant, és molt mimós i agraït. A les passejades a l'exterior no estira gens de la corretja, és molt obedient i també és un gos que gaudeix molt de l'activitat física. Li agrada molt jugar, tot i que se li ha d'acabar d'ensenyar a controlar la boca, ara està en l'edat ideal per rebre una bona educació i ensenyar-li els límits. A vegades es posa una mica nerviós amb alguns gossos quan els veu a les passejades, res que no es pugui corretgir amb una bona ensenyança. Ara en Pirata busca la seva persona adoptiva, que l'estimi i el cuidi per sempre, i que li pugui ensenyar i educar... vols ser tú el seu nou company? Vine un dia a conèixe'l, t'encantarà! Per a la seva adopció es requreix la llicència ppp.

Hem estat treballant amb en Pirata i a dia d'avuí el seu comportament amb altres gossos, tant mascles com femelles, és sociable i amigable, tant al pati d'esbarjo com a les passejades a l'exterior. També ha compartit l'espai en el tancat, i ara ja conviu amb els seus nous companys canins amb que s'hi porta molt bé. Estem molt contents que en Pirata pugui conviure amb altres gossos i això ens ha demostrat la seva capacitat d'adaptació i aprenentatge.

 

pirata     pirata1

pirata2     pirata3

pirata4     pirata5

pirata6    472bc744c50d55efb981580cb709427a M

 

DSC01613     DSC01614

DSC01625     DSC01617   

DSC01620     DSC01622    

DSC01627

 

 

 

 

 


 


 

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Mitjà
  • Sexe: Mascle
  • Edat: Jove
  • Urgència: Alta
  • Nom: naix. 30/01/2018
More in this category: « Pliti DALTON »

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE