TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

PRISKA ADOPTADA

Avís Polica Local, recollida gossa trobada pel poble de Cassà de la Selva el dia 18 de Març de 2019, sense microxip.

En la revisió veterinària es troba dins normalitat però es detecta otitis bilateral i s'inicia tractament, es vacuna i desparasita tant internament com externament. En el següent control es continua amb el tractament per l' otitis, per al tractament s'ha de donar un calmant ja que no es deixa manipular. En la següent revisió es revacuna i desparasita de nou. Es continua amb el tractament per la otitis i en el següent control es troba bé.

Aquesta preciosa encreuament de pastor belga-collie és la Priska, d'aproximadament 5 anyets i de tamany gran-mitjà. La Priska a dia d'avuí es mostra simpàtica i carinyosa amb les persones, però quan va arribar era gairebé impossible de manipular, és a dir, tocar-la, posar-li el collar i corretja, fer-li les cures.. pot ser degut al dolor que tenia a la orella, de la otitis, però després d'una mica de treball amb ella i a que, de ben segur, es trobava millor de les orelles, el seu comportament va fer un gir de 180 graus, mostrant-se atenta i carinyosa envers les persones. La Priska és una gossa molt intel.ligent, probablement li hagin ensenyat ordres bàsiques en la seva vida anterior, ja que respón a ordres com "sit", "anem", "dona'm la pota" etc.. té un caràcter molt típic de pastor, és la sombra del seu amo i és molt carinyosa. Al pati d'esbarjo li encanta passejar i jugar amb les companyes, amb qui s'hi porta molt bé. Ara la Priska necessita de nou l'entorn familiar amb qui poder sentir-se acompanyada de nou, ella, de ben segur, entregarà tot el seu amor i fidelitat. Vols ser tú el seu nou comoany? Vine a conèixer-la, t'encantarà!


 

priska     priska1

 

priska2     priska3

priska4 

 

 

26 de Setembre de 2019  La Priska ha enamorat aquesta familia alt empordanesa que l'acull en preadpció per veure com s'adapta a la familia i la finca, junt amb els companys Duc , Nit i Kreft, desitgem que tot vagi bé i aviat ens confirmin la seva adopció!

DSC09849

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.