TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

Tüte ADOPTADA

Avís ajuntament, recollida gats bebés trobats dins una bossa de plàstic en un contenidor de Sant Climent Sescebes el dia 10 de Maig de 2021.

Arriben en mal estat, molls de la pluja, els traslladem directament a la clínica veterinària per a la seva evaluació i tractament. Edat 4 o 5 dies.

b4a464a3dfa1dc4626cc349250d765a0 L         IMG 7180

IMG 7193

 

Hem demanat ajuda per trobar familia acollidora a diferents persones i associacions col.laboradores, i gràcies a la seva cooperació s'ha trobat una mami lactant que té dos petits, que ha acceptat els 4 bebés. De moment tot va bé i desitgem que els 4 petits tirin endevant!

IMG 7262     IMG 7263

 

14 de Maig de 2021  Entreguem pinso de gata lactant a la familia acollidora per la mami adoptiva dels bebés. A dia d'avuí tots es troben bé.

20210514 115351

 

17 de Maig de 2021  La familia acollidora ens informa que el bebé blanc i negre no ha tirat endevant, DEP petitó. 

                          La resta de bebés ens informen que estan bé però que tenen mocs a ulls, la mare tbe en té, demanem a la familia si els poden portar a Canis Hospital veterinari, i avuí mateix els traslladaran per a la seva revisió. En la revisió es pauta medicació. Un cop acabat el tractament es troben bé. Al següent control es desparasiten.

30 de Juny de 2021 Els gatets bebé, que ja han crescut i han estat molt ben cuidats per la supermami felina i la familia acollidora, tornen a la protectora apunt per ser adoptades. Demà seran visitades per la veterinària per una revisió general. La Tüte , filla de la mami felina, arriba amb problemes a ulls, ens explica la familia que ha estat tractada però que no acaba d'estar bé.

A la seva arribada en la revisió veterinària es troba dins la normalitat però es detecta problema ulls, serà visitada per un oftalmòleg, es vacuna i desparasita. A la visita l'oftalmòleg diagnostica que ha tingut herpesvirus i degut  a la enfermetat, l' ull esquerre simblefaron i ull dret erosió epitelial, i aquest ha perdut la vista, encara que pot fer vida normal. S' inicia tractament i es programa visita oftalmòleg en dues-tres setmanes.

 

IMG-20210610-WA0004     IMG-20210610-WA0003

 

Us presentem la Tüte, femella de color blanc, el pèl sembla curt, de gairebé 5 mesos d'edat, naixement aproximat 01/05/2021, tot i tenir aquest problema a l'ull pot fer vida normal. La Tüte és una cadelleta simpàtica i juguetona, molt carinyosa,  que busca la seva familia adoptiva, que la cuidi i estimi per semore.. Vols ser tú qui li regali una segona oportunitat? Vine un dia a conèixer-la, t'enamorarà!

 

La Tüte està creixent i  de moment no ha tingut la mateixa sort de ser adoptada com el seu germà Rocki i germana Koala, us animeu a conèixer-la? Veniu un dia!

 

DSC05121     DSC05122

DSC05124     DSC05125

DSC05126    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Additional Info

  • Animal: Gat
  • Tamany: Petit
  • Sexe: Femella
  • Edat: Cadell
  • Urgència: Alta
  • Nom: naix. 05/05/2021
More in this category: « BAILEY Pipa ADOPTADA »

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE