TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

ELISE acollida preadopció

Avís ajuntament, recollida de dos gosses trobades zona dispensari d'Albanyà, el dia 30 de Juny de 2021, sense microxip.

Arriben molt espantades, no es deixa manipular, treballem amb elles aquest aspecte. Des de la seva arribada  hem estat treballant amb la Leire i la Elise,  i a dia d'avuí podem dir que la Leire ha fet un gran canvi però la Elise continua mostrant inseguretat i desconfiança.

A la seva arribada en la revisió veterinària es troba dins la normalitat, es vacuna i desparasita tant internament com externament, es manipula amb murrió.. Al següent control es troba bé, es revacuna i desparasita de nou. Esterilització.

Aquesta preciosa gosseta tipus pastor belga és la Elise, de tamany gran i aproximadament naix. 02/07/2019. La Elise va arribar juntament amb la Leire i totes dues van mostrar inseguretats, pors.. hem estat treballant amb la Elise i podem dir que  continua amb forces inseguretats i pors. Hem aconseguit que disminueixi la por a la corretja i podem anar juntament amb la Leire, sempre juntes, al pati d'esbarjo a fer un passeig lliurement. El treball és conjunt amb les dues, i la Elise sempre pendent de la Leire, d'aquesta manera creiem que avancem més. Al pati els primers dies mostrava incertesa, però cada dia que passa s'hi troba més segura. La seva actitud al tancat on convui amb la Leire de quan es troba al pati d'esbarjo és totalment diferent, al tancat on conviu no deixa que t'acostis i quan et veu comença a bordar, en canvi al pati d'esbarjo no té aquesta actitud. La manipulació al pati d'esbarjo encara no és possible, anem treballant amb ella, però ja podem donarli menjar amb la mà estesa i de tant en tant s'acosta curiosa a olorar-la. Hem observat una gran dependència l'una amb l'altra, sobretot la Elise cap a la Leire. Creiem que la millor opció per elles és l'adopció conjunta, però sabem que no serà fàcil. La familia que li vugui regalar una nova oportunitat haurà de tenir paciència per a que es vagin coneixent a poc a poc. Les vols conèixer ? Vine un dia, t'esperen!

 

 

DSC04784     DSC04796

DSC04803     DSC04810

DSC04813     DSC04952

DSC04961     DSC04964

DSC04965

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Gran
  • Sexe: Femella
  • Edat: Jove
  • Urgència: Alta
  • Nom: naix. 02/07/2019

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE