TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L鈥檃dopci贸, en terminologia de normativa, 茅s una cessi贸 de la cust貌dia de l鈥檃nimal per part de l鈥橝ssociaci贸 Protectora a l鈥檃doptant. Per tant, l鈥橝ssociaci贸 Protectora t茅 dret de fer-ne un seguiment i l鈥檃doptant no hi ha de posar impediments.

La identificaci贸 i esterilitzaci贸 de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacci贸 de l鈥檃nimal.
L鈥檃dopci贸 de l鈥檃nimal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d鈥檃dopci贸 i rebre l鈥檃nimal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la r脿bia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i 鈥渢os de les gosseres鈥 per cadells), identificat (identificaci贸 electr貌nica amb la implantaci贸 d鈥檜n microxip homologat ) i, si 茅s un adult, esterilitzat. La vacunaci贸 t茅 una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d鈥檕rigen bacteri脿 i v铆ric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l鈥檃nimal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haur脿 de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos despr茅s de la data d鈥檃dopci贸 per practicar-li l鈥檈sterilitzaci贸, sense cap m茅s despesa.

En cas que l鈥檈sterilitzaci贸 es realitzi en un altre centre o cl铆nica veterin脿ria no concertada, s鈥檋aur脿 de presentar un comprovant de l鈥檈sterilitzaci贸 signat per un veterinari col鈥egiat dins del termini m脿xim de 6 mesos.

adoptar2Si l鈥檃nimal adoptat es posa malalt durant el peri貌de de vuit dies despr茅s de la data d鈥檃dopci贸, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d鈥櫭▁it en el tractament o l鈥檕pci贸 d鈥檃doptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L鈥橝ssociaci贸 protectora no es pot fer responsable de malalties cong猫nites, adquirides o heredit脿ries que es presentin m茅s enll脿 de vuit dies despr茅s de l鈥檃dopci贸.

L鈥檃doptant s鈥檋a de comprometre鈥檚 a:

- Complir d鈥檃cord amb la legislaci贸 vigent, la normativa de tinen莽a d鈥檃nimals i l鈥檃lta al cens del municipi de resid猫ncia habitual en el termini d鈥檜n mes des de la data d鈥檃dopci贸.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l鈥檃nimal adoptat en condicions adequades, oferir-li l鈥檃tenci贸 i l鈥檈stima que requereix, i proporcionar-li alimentaci贸, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educaci贸 per evitar qualsevol signe d鈥檃gressivitat, aix铆 com les revisions veterin脿ries peri貌diques imprescindibles per la protecci贸 de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l鈥檃nimal adoptat amb fins lucratius ni d鈥檈xperimentaci贸. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l鈥橝ssociaci贸 Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les seg眉ents races: akita inu, terrier staffordshire americ脿, bullmastif, d貌berman, dog argent铆, dog de bordeus, fila brasileiro, mast铆 napolit脿, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japon猫s, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haur脿 d鈥檕btenir la llic猫ncia per a la tinen莽a i conducci贸 de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variaci贸 de les dades que figuren a l鈥橝cord d鈥橝dopci贸 en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variaci贸.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d鈥橝bril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text ref贸s de la Llei de Protecci贸 dels Animnals

ROCK

Av铆s Policia Local, recollida gos trobat al municipi de Llagostera el 17 d' Agost  de 2022 ,sense microxip.

A la seva arribada en la revisi贸 veterin脿ria es detecta ferides a colzes, costat lumbar, ungles crescudes, epistaxis... signes  de leishmania. Es realitza test r脿pid de Leishmania amb resultat positiu, s'envia sang a laboratori per anal铆tica i evaluar rony贸. S'inicia tractament amb aluporinol. Es vacuna. El resultat de l'anal铆tica 茅s Leishmania positiu molt alt i insufici猫ncia Renal. De moment nom茅s s'administra aluporinol. Als 15 dies es detetcta eczemes per tot el coll, una dermatitis de la leishmania, es realitzen cures i es prescriu tractament, s'inicia tractament amb glucantine i prescriu control rony贸 als 10 dies. El control anal铆tic del rony贸 diagnostica que encara continua amb insufici猫ncia renal, es continua amb el tractament i en 10 dies es tornar脿 a evaluar el rony贸. El resultat de l'anal铆tica del rony贸 continua igual, es segueix amb el tractament. Al seg眉ent control anal铆tic de sang ha millorat i el rony贸 est脿 estable, es continua amb el tractament. Al seg眉ent control ha millorat i es segueix amb el tractament. Despr茅s de 9 mesos de tractament en el control de la leishmania tenim resultat negatiu, es continua amb el tractament prescrit i a l'estiu es far脿 un nou control.

Aquest bonic pastor belga malinoise 茅s en Rock, de tamany gran i aproximadament naixememt el 15/08/2018. En Jack 茅s un gos cariny贸s i simp脿tic amb les persones, per貌 茅s un gos que es mostra territorial quan un desconegut s'acosta al seu tancat on viu, de moment conviu sol , no s'ha testat amb d'altres gossos per貌 a les passejades a l'exterior no hi ha hagut cap problema. Al pati d'esbarjo li encanta c貌rrer i jugar, sobretot que li llancin pilotes amb les que disfruta molt. A les passejades a l'exterior es porta b茅 i no estira de la corretja, est脿 pendent de qui el passeja. La ra莽a malinoise 茅s un ra莽a de gos de treball, com sabeu necessita molta distracci贸 fisica i mental. Pensem que seria ideal per una familia que li agradi practicar l'esport. Ara en Rock desitja trobar la seva familia adoptiva, vols ser t帽煤 qui li regali una nova oportunitat? Vine un dia a con猫xei'l, t'enamorar脿!

 

DSC07628     DSC07633

DSC07633     DSC07634

PHOTO-2023-03-22-14-35-42      PHOTO-2023-03-22-14-35-42 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Gran
  • Sexe: Mascle
  • Edat: Jove
  • Urg猫ncia: Alta
  • Nom: naix.aprox.15/08/2018
More in this category: « XOCO XICU »

Donacions paypal

Amount: 

Adre莽a

c/ Pont de Molins, n潞 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE