TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

ARNOLD

Avís Policia Local, gos trobat al Veïnat de Sant Llorenç a Llagostera el 30 de Desembre de 2022, sense microxip.

A la seva arribada en la revisió veterinària es troba dins la normalitat però es detecta ull esquerre que semba perdut (amb tel blanc, pendent de valoració oftalmo), es vacuna i desparasita tant internament com externament. Es trasllada a la clínica veterinària per a la valoració de l' oftalmòleg: OS Postulcera.Ull visual.Dx queratitis no ulcerativa i es prescriu tractament durant 1 mes amb un coliri. Al següent control es troba bé, es revacuna i desparasita de nou. Un cop acabat el tractament de l'ull es revisa amb l' oftalmòleg i té alta sense tractament.

DSC07304ull esquerre blanquinós

 

Aquest preciós gos és l' Arnold, tipus american Staffordshire Terrier de tamany gran i aproximadament naixement el 30/12/2020. Tot i ser un gos que aparentment impresiona amb constitució corpulenta l' Arnold és un gos adorable, simpàtic i carinyós amb les persones, i sociable amb gossos femella, de moment no està testat amb gossos mascle. És un gos actiu i juguetó que es diverteix al pati d'esbarjo perseguint pilotes i joguines, i corrent d'un costat a l'altre. A les passejades a l'exterior es porta molt bé, no estira de la corretja i està pendent de qui el passeja. Ara desitja trobar una familia adoptiva, que el cuidi i estimi per sempre, i sobretot trobar el seu guia que li regali una nova oportunitat. Vols ser tú el seu angelet? Vine un dia a conèixe'l, t'enamorarà! Per a la seva adopció es requereix la llicència ppp.

 

0a9d0212-adaf-490e-a350-478ba3547928     0d3aef37-8b84-4d85-804d-fdab1faab5c0

 

 b3674e2d-21a2-45ec-9eb9-261aff5ea9c4     e48bc220-c721-4550-92e8-1993d9107f23

80a9b15e-c6fe-4e53-ad5b-b891982291a5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Mitjà, Gran
  • Sexe: Mascle
  • Edat: Jove
  • Urgència: Alta
  • Nom: naix.aprox.30/12/2020

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE