TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

ARES i LLUNA

Avís Ajuntament, recollida gossos trobats zona Urb. Mas Llunés , el dia 30 de Gener de 2023, amb microxip. S'estant realitzant les gestions de localització, de moment no contesten telèfon.  S' envia carta requeriment de rescat certificat, no s'obté resposta. S'envia de nou la carta certificada. Contactem amb l' ajuntament per a que pugui iniciar els tràmits administratius corresponents.

A la seva arribada en la revisió veterinària es troben dins la normalitat, es vacunen i desparasiten tant internament com externament. Al següent control es troben bé, es revacunen i dsparasiten de nou. Castració del gos mascle Ares.

Aquests preciosos gossos husky són l' Ares i la LLuna, de tamany gran i mitjà i naixement el 28/06/2014. Aquests dolços iaiets són uns gossos simpàtics i carinyosos amb les persones, amb altres gossos no han estat testats ja que conviuen junts, tot i que a les passejades a l' exterior no han fet cap mal gest al trobar-se amb d'altres gossos. L' Ares i la LLuna els encanta anar de passeig, no estiren de la corretja i estan atents a la persona que els acompanya. Al pati d'esbarjo els agrada anar al seu aire i de tant en tant alguna corredissa perseguint joguines i pilotes. Ens encantaria que aquesta parella d' avis pogués trobar una familia que els volgués adoptar als dos, pensem que després de tota una vida junts no seria bo separar-los... així que si estas interessat en fer una adopció conjunta contactan's per venir un dia a conèixe'ls , t'enamoraràn!!

ARES:

 DSC07696     DSC07698

DSC07706     DSC07822

DSC07834     DSC07837

ares     PHOTO-2023-06-12-14-15-51

 

LLUNA:

DSC07694     DSC07695

DSC07705     DSC07821

DSC07833     DSC07832

PHOTO-2023-06-12-14-15-50 5     lluna 2

lluna3

 

 

 

PHOTO-2023-06-12-14-15-50 4  PHOTO-2023-06-12-14-15-51 2

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Mitjà
  • Sexe: Mascle
  • Edat: Adult
  • Urgència: Alta
  • Nom: naix. aprox. 28/06/2014

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE